Hoppa till sidans innehåll

O-ringen rapport 2014


Resultatsammanställning SOK Viljan

 

Etapp 1

Viljan inledde med två pallplatser. Våge Rindstig blev fin tvåa i H 45 Kort och Allan Håkansson trea i H 80. Vidare sprang Sven Mikkelsen in som åtta i H 50 motion, Göran Svenson tia i H 60 och Vendela Sturek sextonde i D 10. Det var tuff terräng med många och långa sluttningar samt ett strålande högsommarväder om än lite pressande att springa i. Detta var enligt uppgift den tuffaste etappen så nu blir det bara bättre och bättre...

 

Etapp 2
Sven Mikkelsen tog dagens bästa placering, trea och avancerade till fjärde plats sammanlagt. Johan Eveborn blev fyra i H 45 motion och är också fyra totalt. Marie Mikkelsen blev fyra i D 40 motion och är sjua totalt. Allan Håkansson tog en sjätteplats och är kvar som totaltrea. Våge Rindstig blev åtta på etappen och är femma sammanlagt. För Göran Svenson är det omvänt, femma på etappen och åtta i totalen. Axel Eveborn gjorde en stark insats och blev 24:a i H 11. Slutligen blev Hans Svenson tolva i H 65. Terrängen var liknande första etappen men inte fullt så branta berg och mer inslag av bokskog. Värmen håller i sig men inte fullt så pressande idag trots sen start för de flesta i Viljan. I mountainbike-OL i Åhus cyklade Maria Rindstig in som tvåa i D 40. 


Etapp 3
Solen fortsätter att skina över O-ringen och tredje etappen avgjordes passande nog alldeles vid stranden i den fantastiska orienteringsterrängen i Friseboda. Viljan fick med tidig start ingen topplacering. Maria Rindstig tog en ny andraplats i Mtb-OL. Våge Rindstig både springer och cyklar. På cykel blev han trea i Öppen medel. Till fots var det en lite sämre etapp men han är sexa sammanlagt. Samma placering har Sven Mikkelsen. Bäst i totalen är Allan Håkansson, femma, efter några bommar på dagens etapp. På topp tio återfinns också Marie Mikkelsen, sjua, och Göran Svenson och Johan Eveborn, båda åtta. Carl-Johan Adolfsson sprang in som åtta på dagens etapp i Challenge 5 km och är tolva totalt. Benjamin Sturek gjorde sin bästa etapp och blev 28:a i H 15 och bland övriga ungdomar som sprang snabbt var Theo Lövdahl med 18 minuter i H 10 och Elin Rindstig med 22 i D 12. Nu väntar vilodag och sedan följer fjärde etappen som går både i Skåne och Blekinge på Ryssberget.

 

Mtb-OL hade sin tredje och sista etapp på "vilodagen". Våge Rindstig avslutade bra och kunde trots en vurpa avancera till andraplatsen. Maria Rindstig blev 4:a och Åsa Bergfors 5:a. Åsa var bäst av de båda i D 40 på tredje etappen.


Etapp 4
Sven Mikkelsen tog klubbens första etappseger i årets O-ringen genom att vinna fjärde etappen i H 50 Motion. Han är på tredje plats inför avslutningsetappen. Allan Håkansson blev trea och är femma sammanlagt. Samma placering har Våge Rindstig efter en fjärdeplats på dagens etapp. Även Johan Eveborn är femma totnalt efter en sjätteplats idag. Övriga på topp 10 totalt är Marie Mikkelsen, 9:a, och Göran Svenson  10:a. Dessutom är Carl-Johan Adolfsson tolva i Challenge 5 km.

 

Nu återstår den femte etappen i Ravlunda av årets soliga och varma O-ringen, den femtionde upplagan.

 

Etapp 5

Sven Mikkelsen avslutade med en stark femte etapp. Han slutade trea sammanlagt och tvåa på etappen. Johan Eveborn och Allan Håkansson tog var sin femteplats totalt medan Våge Rindstig blev sexa. Marie Mikkelsen blev nia, Göran Svenson tolva och Carl-Johan Adolfsson trettonde.

 

Vi kan summera ett nytt fint O-ringen med fantastiskt väder vilket såklart bidrar till ett fint helhetsintryck. Det roligaste är att vi denna gång haft så många ungdomar med och därmed några nya familjer som fick uppleva O-ringenkänslan. Över 20 ungdomar mellan 6 och 16 år sprang och det är en jättefin siffra. 66 deltagare totalt från Viljan är också en mycket bra siffra, kanske rent av den bästa någonsin. Utöver det var det några som både sprang och deltog i Mtb-OL, en prestation i sig och som också höjer antalet starter lite till. Tack alla för en trevlig och bra vecka tillsammans! Glöm inte att anmälan till Borås 2015 redan har öppnat.

Gå till Viljans O-ringenstatistik

 Bilder finns i fotoalbumet

 

Sven Mikkelsen tog klubbens bästa placering, 3:a i H 50 motion och dessutom en fin etappseger.  

IMG_3283

Uppdaterad: 09 JUL 2016 18:13 Skribent: Göran Svenson

Postadress:
SOK Viljan - Orientering
Jerry Svensson, Norrtornsvägen 19
57232 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 049177178
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Gör dina nätköp på Sponsorhuset 

logga_alone_100x38

Viljans arrangemang:

Pre-O 1-2 maj 2020
Inställd
Resultat 2019