Hoppa till sidans innehåll

Terräng, kartor, priser


TRÄNINGSPAKET
SOK VILJAN 2019

viljanlogga_ny

SOK Viljan är glada för att ni har valt att förlägga ert träningsläger till vårt område. Här följer därför lite mer information om kartor, terräng, boende mm.

I träningspaketet ingår uthängning, kartutskrift, angivelse och plastficka.

För att extra spetsa till träningarna har vi ett SportIdent-system som vi hyr ut. Då får ni era tider direkt efter avslutad träning plus att vi fixar en sammanställning så snart vi hinner. Vi erbjuder följande områden för träning. Här nedan följer lite mer fakta om kartor och terräng.

Gunnarsökartan: Finns i 10 000-del och är utgiven 2000. Kartan är ritad av Kjell Svensson från Nybro. Terrängen betraktas som extrem kustterräng med mängder av berghällar och löpbarheten är mycket god. Lämpligt område för kontrollplock, riktningsändringar och tempo-orienteringar mm. Den ligger också i direkt anslutning till det bästa boendealternativet i Gunnarsö stugby. Kartan reviderades till Smålandskavlen 2007 och till Smålandskavlen 2013. Terrängen och kartan fick mycket bra betyg i Skogssports omröstning 2007.

Flathults kartan: Kort-DM avgjordes här 1999. Omväxlande terräng och framkomlighet och ibland rejäla stigningar.

Kartan är bara framställd i 10 000-del och ritad av Nils-Bertil Karlsson och Kjell Svensson. Området passar utmärkt till alla slags teknikmoment. Går bra att använda från klubbstugan. Större delen av kartan reviderad 2014 och användes till DM medel 2015.


Kronoparks kartan
: Välkänd efter att Smålandskavlen avgjordes där utgivningsåret 1993. Mycket välgjord karta ritad av P-O Derebrant, Aneby. Håller fortfarande hög klass trots några år på nacken. Finns bara i 10 000:del. Tack vare sin storlek så störs man inte av de fåtal nya hyggen som tillkommit. Terrängen är väldigt öppen och snabblöpt men det gäller att se upp med klurigheter då och då..! Lämplig till ol-banor, vägvalsträning och finläsning. NÖ delen reviderad 2014 och resten reviderad 2016.


Stadsparkskartan:
Framställd 2002 och användes första gången på Smålands första sprint-DM samma år. Skala 1:5000. En del skogspartier insprängda i bostadsområden, samt park- och gräsytor. Givetvis mest lämplig för sprint-OL och intervall-OL. Reviderad 2016.


Djurhult 2005: En del av Kronoparkskartan (se ovan) som reviderades till tävlingar i augusti 2005. Mycket fin och snabblöpt terräng. Lämplig till medeldistans. Denna karta är avlyst för träning fram till USM 2019.

Flinshult 2009, SM medeldistans: Kartritare Kjell Svensson. Terrängen består av en blandning av berghällar och mer "vanlig storskog". Den är småkuperad och framkomligheten är perfekt. Klubbstugan ligger alldeles i närheten och nattreflexerna hänger tätt utanför. Duschar och bastar gör ni naturligtvis då i klubbstugan. Reviderad 2016-2017 av Tony Lövdahl och använd vid DM långdistans 2017.

Lämpliga dagmoment är med tanke på kartans storlek vägvalsträning, ol-banor och teknikövningar.

De flesta av våra kartor revideras kontinuerligt vad gäller framkomlighet, hyggen, stigar m m. 


Läs mer om våra kartor på kartsidan

Priser:


60 kr/karta för ett fullt träningspass (vi lägger banor, sätter ut kontroller samt trycker kartor och kontrollbeskrivning, plastficka ingår)

40 kr per blank karta (ni lägger banor och sätter ut själva)

Minimipris 500 kr/träning
 

Kopiering av våra kartor utan tillstånd är naturligtvis inte tillåtet.


Vid träning med SportIdent tar vi ut en avgift med 20 kr per person/träning, dock minst 500 kr per träningspass.

(Vid borttappat material till SportIdent debiteras klubben för nyinköp.)
 
 

BOENDE OCH MAT:

Vi kan erbjuda ett mycket väl fungerande boende som ligger vid havsbandet och i direkt anslutning till ett av träningsområdena. Det är fullt utrustade stugor som man hyr direkt av First Camp, Gunnarsö på tel 0491-772 20, This is a mailto link. Där går det också bra att beställa frukost, lunch och middag. Tala om när ni bokar på Gunnarsö att det gäller orientering.

Elajohallen (arenan för Smålandskavlen 2007 och 2013) ligger nära First camp Gunnarsö. Där kan man genom Oskarshamns AIK, This is a mailto link boka övernattning, lokal för möten och/eller mat där man ordnar maten själv antingen genom självhushåll eller catering. 


Ett annat alternativ är att bo i Viljans klubbstuga men då på hårt underlag. Under oktober t o m mars kan vi inte använda stugans kök på söndagar p g a tipspromenad. Lämpligt att hyra stugan för dusch och bastu. Det tar ca. 20 min att köra mellan stugbyn och klubbstugan. Vägvisning till klubbstugan finns här.


Hyra av klubbstugan kostar 600 kr per dygn plus 30 kr/person som övernattar. Detta gäller för föreningar. Använder man även dusch och omklädningsrummen tillkommer 300 kr/dag.

OBS! På sidan för klubbstugan kommer vi att skriva när den är uthyrd och vem som är kontaktperson för uthyrning.

Välkomna till Ostkusten

För SOK Viljan Göran Svenson 072-5339777, This is a mailto link.  

Uppdaterad: 07 DEC 2017 22:27 Skribent: Göran Svenson

Postadress:
SOK Viljan - Orientering
Jerry Svensson, Norrtornsvägen 19
57232 Oskarshamn

Kontakt:
Tel: 0725339777
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Gör dina nätköp på Sponsorhuset 

logga_alone_100x38

Viljans arrangemang:

Pre-O 16-17 oktober 2021


Inställt 2021

Resultat 2019