Vill du lära dig mer om orientering?

  • 22 jan 2023

Har du börjat med orientering på senare år och vill lära dig mer? Vi tänkte undersöka om det finns intresse för en orienteringsutbildning för vuxna i form av en mindre studiecirkel.

Planen är att använda boken Full koll 2 – från orange till violett. Boken går igenom grunderna i orientering, olika verktyg man kan använda samt olika strategier för att snabbare och med färre misstag klara en orienteringsbana. Orange svårighet innebär H/D14 eller motionsbana till H/D16 svårighet, så boken och kursen ska ge färdigheter att bättre klara en ganska svår bana.

Upplägget blir 2-3 träffar där vi går igenom boken Full koll och genomför olika teoretiska övningar. Tanken med träffarna är att lära oss mer och diskutera olika klurigheter som vi kan ställas inför när vi får en orienteringsbana i handen. Målsättning är att detta ska ske under lite lättare former.

Har kollat upp med Sisu, de sponsrar med böcker, så kursen är gratis!

Låter detta intressant och du skulle vilja vara med? Anmäl intresse till asa.bergfors@gmail.com eller tord.hultberg@telia.com senast den 1 februari.