Nybörjar- och ungdomsträning

  • 1 apr 2024
  • Toppnyhet

image: Nybörjar- och ungdomsträning

Den 9:e april drar årets Nybörjare- och ungdomsträning igång!

Välkomna till SOK Viljans nybörjar- och ungdomsträning i orientering.

Nu kommer O-Ringen till stan! O-Ringen är världens största orienteringsäventyr med 20 000 orienterare från 40 olika länder som kommer till Oskarshamn för att tävla, umgås och uppleva äventyret i våra skogar. På O-Ringen deltar alla, från nybörjare som har med sig mamma eller pappa runt en kort bana till rutinerade 90-åringar. Det vi vet redan nu är att Orienteringens mest lysande stjärna Tove Alexandersson samt de regerande världsmästarna på långdistans, Simona Abersold från Schweiz och Kasper Fosser från Norge, kommer att delta. Utöver dessa tre världsstjärnor kommer även Sveriges landslag ha många löpare på plats, vilket ger O-Ringen en härlig blandning av elit och nybörjare och allt där emellan.

För att DU ska kunna vara med på orienteringsäventyret så drar vi igång vårens nybörjar- och ungdomsträning, 7 tisdagar i och runt Oskarshamn. Vi kommer vara både vid Viljans stuga samt ett par olika platser runt Oskarshamn. Nytt för i år att en av Ungdomsseriens deltävlingar kommer avgöras en tisdag, vi kommer alla att delta. Ett ypperligt tillfälle att testa på hur en orienteringstävling går till och den 7 maj kommer detta att ske.

 Den 26 maj är det dags för Lämmeltåget, där vi åker stor buss och hittar på något roligt efteråt. Mer info om detta kommer senare.

Som vanligt delar vi upp oss i olika grupper i första hand utifrån ålder och i andra hand utifrån orienteringskunskap. Grupperna ser du nedan.

  • Inskolning, 6–7 år
  • Grön grupp, 8–9 år
  • Vit-Gul grupp, 10–12 år
  • Orange-violetta gruppen, 13–16 år
  • Junior, 17–20 år
  • Vuxna

I de yngsta grupperna, Inskolning och Grön grupp behöver vi hjälp av er föräldrar som behöver vara med på träning. Har du äldre barn rekommenderar vi att vara med i vuxengruppen, där vuxna får lära sig att orientera. Alternativt kan du vara med som hjälptränare, prata med någon av tränarna så får du veta mer.

Dag

Datum

Tid

Aktivitet

Samlingsplats

Tis

9 april

18:00

Nybörjar- & ungdomsträning

Klubbstugan

Tis

16 april

18:00

Nybörjar- & ungdomsträning

Klubbstugan

Tors

18 april

Se hemsida

Ungdomsserie Hultsfreds OK

ICA Maxi

Tis

23 april

18:00

Nybörjar- & ungdomsträning

Klubbstugan

Tors

25 april

Se hemsida

Ungdomsserie Vimmerby OK

ICA Maxi

Tors

2 maj

Se hemsida

Ungdomsserie Målilla OK

ICA Maxi

Tis

7 maj

18:00

Nybörjar- & ungdomsträning/Ungdomsserie

Hemvärnsgården

Tis

14 maj

18:00

Nybörjar- & ungdomsträning

Saltviksskola

Tis

21 maj

18:00

Nybörjar- & ungdomsträning

Elljusspåret Kristineberg

Sön

26 maj

Se hemsida

Lämmeltåget, Nässjö OK

Prel. Arenan

Tis

28 maj

18:00

Nybörjar- & ungdomsträning

Klubbstugan