Tiomila 2024

  • 6 maj 2024
  • Toppnyhet

image: Tiomila 2024

Tiomilahelgen över för detta år, men vi kommer tillbaka nästa år!

I helgen var det dags för årets Tiomila. Klubben hade anmält lag i samtliga klasser, ungdom, dam och herr. Det enda lag som klev in i stafetten med ordinarie uppställning var ungdomslaget och som de gjorde det.

I ungdomsstafetten får deltagare upp till och med 16 år springa och det är blandat killar och tjejer, de flesta lag har killar på första och sista sträckan då enda kravet är att man har med två tjejer totalt i laget. Vi ställde upp med Vilgot, Marit, Ester S, Inez och Sanna. De höll sig väl framme och alla fem deltagare trivdes i skogen. Sanna gick en tuff sista sträcka, mot övervägande H16, och tog in laget på en 34:e plats. Bra kämpat alla och nästa år kan vi väl sikta på fler ungdomslag, eller vad säger ni?

Ester S på väg in på sträcka 3

Herrkavlen startade i år för första gången i dagsljus med tre sträckor, sedan uppehåll till 23:30 då man startade om kavlen med jaktstart. Vi hade lite manfall i herrlaget så vi fick ta in två andra löpare från Småland, Oscar Olin från IKHP på första och Carl Öberg från Västervik på tredje. Tidsmässigt gick de tre första löparna enligt plan och vi tackar Oscar och Carl för sträckorna de bidrog med. Tyvärr fick vi en felstämpling på sträcka två, men vi fick fortsätta som om den inte hänt efter kontakt med tävlingsexpeditionen då Pontus visste att han varit vid kontrollen och stämplat. Vi får se nu i efterhand om det var så, de kan ju inte kolla enheterna under själva tävlingen… Theo fick i alla fall gå ut i jaktstarten på den tid efter som tredjesträckslöparen kommit in så laget låg med där de skulle och fick draghjälp av de andra runt omkring. Själv sov jag, Anna H, genom natten, men sträckorna rullade på och vi missade tidsschemat med ca 40 min, men det är ingen större skillnad i dessa sammanhang. Olle tog in laget i mål och vi får se om det var en stämpling på Pontus sträcka eller inte, just nu står vi som felstämplade. De flesta av herrarna var nöjda och tyckte att det varit rolig orientering i Nynäshamnsskogarna.

I år var det premiär för damerna med nattsräckor. Eftersom Klara lämnade återbud lördag morgon, fick vi stuva om i laget och Anna S klev in på den kortare andra sträckan på natten medan Vendela blev den som fick löpa långa dagen. Jag, Anna H, klev in på sträcka 5 så vi fick ett helt igenom Viljanlag i damklassen.
Elin var nöjd med sin sträcka och Anna S var stabil på sträcka två. Vendela gick ut lite senare i jaktstarten än vad vi beräknat, men löste sin sträcka på ett bra sätt, trots skavsår. Sanna tog sig an 5,4 km och var mycket nöjd med sitt lopp. Jag tuffade på, dock inte tillräckligt snabbt för att klara omstarten så Ineke fick springa ut i den. Under Inekes sträcka började det regna men hon tog det lugnt och metodiskt och tog i mål laget på en 221 plats. Kul att vi hade ett helt Viljanlag, men nästa år behöver vi er, Klara och Emma!

Elin in på sträcka 1

Vore kul om vi till nästa år kan mönstra lagen tidigare och ha specifika träningar så att vi som numera springer på 7500-del får öva med 10000-del några gånger och att vi får upp lagkänslan och även sätter upp fler mål än att bara deltaga. Fler ledare under dygnet behövs också, ta chansen att åka med och upplev Tiomila från sidan, det är magiskt.

Vid pennan, Anna H

Resultat i Eventor

Resultatsammanställning

Till Viljans 10-milastatistik

Bilder i fotoalbumet