Dubbla guld i DM sprint

  • 1 jun 2024
  • Toppnyhet

image: Dubbla guld i DM sprint

DM-guld till Sanna och Marit - nio medaljer totalt - ett guld i stafett 

Sanna och Marit Grendelmeier slog till med var sitt nytt DM-guld när sprinten avgjordes i Bankeryd. Marit vann D14 med 48 sekunders marginal och Sanna var 1,5 minuter före tvåan i D16. Ester Löfqvist tog brons i D16 och Ester Sandqvist var bara sekunder från medalj i D14. Ytterligare tre medaljer till Viljan; Vilgot Tyrberg brons i H16 samt Göran Svenson silver i H70 och Ulla Nilsson samma valör i D80. Dessutom var Stefan Löfqvist bara fem sekunder från pallen i H40 och Peter Grendelmeier 23 sekunder ifrån i H50. Det var snabba banor med många kontroller i centrala delarna av Bankeryd.

Även eftermiddagens sprintstafett blev medaljrik för Viljan. Ester Löfqvist och Sanna Grendelmeier sprang hem guldet i D16. Det var tjejernas tredje guld i sprintstafett på fyra år. Dessutom två silver genom Ester Sandqvist och Marit Grendelmeier i D14 och Stefan Löfqvist och Magnus Tyrberg i H35.

På söndagen fortsatte tävlingarna med två ytterligare sprintetapper i Wettersol Tour i Habo. Sanna tog en andraplats på etapp 2 och vann etapp 3 och därmed  även sammanlagt. Marit vann också sammanlagt efter placeringarna 1-4-3.

Resultat i Eventor sprint

Resultat i Eventor sprintstafett 

Resultat i Eventor Wettersol Tour etapp 2

Resultat i Eventor Wettersol Tour etapp 3

Resultat i Wettersol Tour sammanlagt

Viljans resultatsida

Viljans DM-statistik 

Pölder OL Cup


Segerjakten

Guldmedaljörerna:

Pallen D14

Pallen D16

Pallen H16