Marit vann allt i Sprinthelgen

  • 9 jun 2024
  • Toppnyhet

image: Marit vann allt i Sprinthelgen

Medel och skogssprint i Högasand, stadssprint i Kristianopel

Marit Grendelmeier fortsätter segertåget och i Sprinthelgen kom säsongens elfte seger på etapp 1. Det var medeldistans i Högasand och segermarginalen blev en dryg minut. Ester Sandqvist blev fyra i samma klass, D14. Theo Lövdahl tog steget upp i H21 och blev fin sexa efter ett starkt lopp i hård konkurrens.

I eftermiddagens skogssprint blev det dubbelseger i D14 då Ester Sandqvist och Marit Grendelmeier fick exakt samma tid. Marit leder sammanlagt inför avslutande etapp 3. Göran Svenson tog etappsegern i H65 och Theo Lövdahl blev fyra i H21.

Marit fullföljde segersviten genom att vinna även söndagens etapp 3 i Kristianopel och tog därmed säsongens trettonde (!), varav sex den senaste veckan. Det räckte förstås till totalseger i D14 med sju minuters marginal. Ester var nära andraplatsen men blev trea både på etappen och totalt. Theo var tre sekunder från etappseger och blev tvåa även totalt i H21. Göran tog en ny etappseger i H65 och blev tvåa sammanlagt. Hans Svenson i H75 och Sanna Grendelmeier i D16  vann båda etapp 3 som var deras enda etapp.

Resultat i Eventor etapp 1

Resultat i Eventor etapp 2

Resultat i Eventor etapp 3

Resultat i Eventor sammanlagt

Viljans resultatsida

Segerjakten

Ester och Marit hade exakt samma tid på etapp 2

D14 totalpallen